Mitä tarkoittaa yrityksen sosiaalinen vastuu?

Optinova panostaa yrityksenä kaikkien tärkeiden sidosryhmien, kuten henkilöstön, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden hyvinvointiin.

Sosiaalinen vastuu näkyy yrityksessä muun muassa hyvänä johtamisena,

työhyvinvointina ja turvallisuutena. Panostus hyviin työolosuhteisiin ja henkilökunnan viihtyvyyteen näkyvät laadukkaina tuotteina ja palveluina laajalle, kansainväliselle asiakaskunnallemme.

Sosiaalinen vastuu tulee meillä esiin arjen pieninä tekoina. Sosiaaliseen vastuuseen osallistuvat sekä koko työyhteisö että yksilö. Jokainen työntekijämme on meille arvokas yksilö, johon haluamme panostaa.

Markkina-asemamme on tällä hetkellä vakaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Optinova on perustettu vuonna 1971. Nykyään Optinova-konsernilla on yhteensä 5 korkealuokkaista tuotantolaitosta, joista 2 toimii Suomessa, 2 Yhdysvaltojen Minnesotassa ja 1 tuotantolaitos lähellä Bangkokin maakuntaa Thaimaassa. Yrityksellämme on myös kansainvälisesti 10 myyntikonttoria, jotka ovat sijoittuneet eri puolille maailmaa. Tuotteemme menevät sekä teollisuuden että lääketeollisuuden käyttöön. Uudella Bangkokiin avatulla myyntikonttorilla on tärkeä strateginen asema markkinoidemme ja tehtaamme lähellä Kaakkois-Aasiassa.

Maailmanlaajuinen Optinova

Scantubesta Optinova

Vuonna 2015 Optinova Group osti jo ennestään tunnetun ja menestyvän ScanTube-konsernin, jolloin siitä tuli uusi, menestyvä globaali kumppani ja letkujen toimittaja. Vuodesta 2015 alkaen on Optinovan painopiste ollut kehittää, integroida ja vahvistaa tiivistä kumppanuutta kansainvälisesti yrityksen eri asiakasryhmien kanssa.

ScanTube tunnetaan monien erilaisten ratkaisujen tarjoajana kansainvälisesti, kuten elintarvike- ja lääketeollisuus-, kemian-, sekä elektroniikka- ja sähköteollisuuden jatkuvasti kehittyvillä aloilla. Yrityksemme emoyhtiönä toimii Optinova Holding Ab ja tytäryhtiöinä toimivat Optinova-MLE, Inc. sekä Optinova Production LLC. Omistajana toimii tunnettu Eriksson Capital Ab ja tarkemmin tuotantoomme pääsee tutustumaan kotisivujemme avulla osoitteessa www.optinova.com

Netistä löytyy myös mukavaa viihdettä Unibet verkkoviihdettä kaiken tutustumisen keskellä, sillä Unibet kuuluu niin ikään maailman menestyvimpiin yrityksiin ja toimii pelialan yrityksenä verkossa.

Scantube tekee nimenmuutoksen loppuvuodesta 2018, eli yrityksestä tulee kansainvälisesti Optinova vuoden 2018 loppuun mennessä.

Yhtiöllämme on yli 400 työntekijää eri puolilla maailmaa ja omistamme monia laatusertifikaatteja, kuten vuonna 2003 yrityksellemme myönnetyt Godbyn ISO 9000: 2000 ja 13485: 2003 laatusertifikaatit. Vuonna 2013 Thaimaan tehtaamme sai ISO13485-sertifikaatin ja ISO14644 -standardin mukaisen puhtaan tilan sertifikaatin. Yrityksen muista asioista ja meille myönnetyistä tunnustuksista saa tietoa kotisivujemme “Historia”-osiosta.

Yrityksemme tuottamat korkealuokkaiset suulakepuristusratkaisut ovat kansainvälisesti suosittuja ja niitä käytetään yleisesti sydän-, verenkierto- ja infuusiolaitteissa.

Etruusio

eli tutummin suulakepuristus tarkoittaa ekstruderia käyttävää muovien muovausmenetelmää. Prosessissa termoplastinen polymeeri muotoillaan haluttuun malliin. Käytännössä laadukas termoplastinen polymeeri pitää ensin kuumentaa hyvin pehmeäksi, jonka jälkeen se homogenisoidaan ja puristetaan sylinterissä erittäin tiiviiksi massaksi, jonka sisällä pyörii ruuvi.

Prosessin kuluessa muovin fyysiset ominaisuudet muuttuvat materiaalin kuumennuksen ja jäähdytyksen sekä puristusvoiman säätämisen avulla. Lopuksi massa johdetaan tarkkaan suuttimen läpi, joka saa aikaan halutun muotoisen lopputuotteen asiakasta varten.

Optinova on aina halunnut menestyä niin paikallisilla kuin myös kansainvälisillä markkinoilla. Yrityksemme menestyksen takana on jokaisen työntekijämme laaja osaaminen, joka näkyy yrityksemme tuotteissa ja laadukkaassa palvelussa asiakkaitamme kohtaan.

Vanha, mutta yhä nykyään käyttökelpoinen viisaus, eli hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pitää paikkansa myös meillä, niin kuin monissa pelialan yrityksissä.

Käytännössä siis jokainen suunnitelmamme ja toimenpiteemme pohditaan aina tarkkaan , eli valmistellaan tarkoin paperille ja tietokoneelle ennen niiden saattamista käyttöön. Ennaltasuunnittelu on aina tärkeä osa yrityksemme strategiaa, joihin olennaisena osana kuuluu tarkka budjetointi ja talousennusteiden laadinta. Yrityksenä teemme vuosittain tarkan toimintasuunnitelman, jossa pysyminen auttaa ja kannustaa eteenpäin.

Olemme aina ajan tasalla kaikessa, joka koskee alaamme ja valmistamiamme tuotteita. Olimme mukana muun muassa suosittuna näytteilleasettajana muun muassa CompaMed- 2018 messuilla, jossa oli lähes 6000 terveydenhuoltoon liittyvää näytteille-asettajaa.

Messuilla olivat mukana terveydenhuoltoalan ykkösosaajat ja aiheena terveydenhuoltoala kansainvälisesti kehittyvine liiketoimintamalleineen ja prosesseineen.

Olemme valmistaneet kanyyleita yrityksemme alkuvuosista, eli vuodesta 1971 lähtien. Kanyylit ovat yrityksemme menestystuotteita, joita käytetään terveydenhuollon eri osaalueilla. Kanyylin käyttö on yleistä niin infuusioissa kuin myös insuliinipumpuissa. Valmistamme insuliinipumppuun kuuluvia letkuja, jotka yhdistävän tehokkaasti kanyylin ja insuliinisäiliön. Insuliinipumppuhoitoja käytetään aina vaihtoehtoisina hoitoina insuliinin pistämiselle ruiskulla tai insuliinikynällä.

Haluamme olla alamme paras toimija, ja valmistamme tuotteita, jotka täyttävät parhaat laatuvaatimukset.

Yrityksellämme on alasta yli 40-vuoden vankka kokemus ja automatisoidun tuotantoprosessimme avulla voimme valmistaa tuotteet reaaliajassa asiakkaillemme ympäri maailman. Skaalautuvan rakenteensa ansiosta tuotantoprosessimme on tarvittaessa laajennettavissa, jolloin voimme kasvattaa nopeasti tuotantomääriä ilman keskeytyksiä. Käytännön tasolla investoimme koko ajan tuotekehitykseen ja uusimpaan teknologiaan.

Optinovalle töihin

Panostamme jatkuvasti osaavaan henkilökuntaan ja työntekijöihin yksilönä. Meille voit hakea työhön kätevästi nettisivujemme kautta.

Kysymme kaikilta työnhakijoiltamme kielitaidon, koulutuksen, työkokemuksen, kansalaisuuden ja mahdolliset suositukset liitteineen.

Talletamme työnhakijastamme vain rekrytointiprosessin kannata tarvittavat tiedot, joita emme jaa koskaan ulkopuolisille.

Nykyaikaisen työnhaun ansiosta työnhakijan tiedot voidaan tarvittaessa jakaa myös ryhmämme EU: n ja ETA: n ulkopuolelle Optinovan toimipisteisiin työnhakijalle sopivan työpaikan varmistamiseksi.

Optinovan asiakaslähtöinen markkinointi

Lähetämme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme säännöllisesti tietoja tuotteista ja palveluista, joita yrityksemme tuottaa.

Kysymme aina luvan markkinointiin ennen yhteydenottoa. Asiakas voi estää markkinointipostin lähettämisen ottamalla meihin kätevästi yhteyttä postitse tai sähköpostin välityksellä.

Valokuvaaminen toimitiloissamme

Otamme toisinaan valokuvia vieraistamme heidän vieraillessaan yrityksemme toimipisteissä. Valokuvat voidaan lähettää sähköisesti yrityksemme sisällä, eli intranetissä eteenpäin yrityksemme käyttämiin palveluihin, kuten Sharepoint, Team ja Microsoft Yammer.

Tallentamamme tiedot voivat sisältää olennaisia kohtia asiakkaan kanssa käydyistä keskusteluista, hänen tilauksistaan, tuotteen tai palvelun toimittamisesta asiakkaalle ja kaikista niistä tiedoista, jotka myyntiosastomme tallentaa suhteestamme asiakkaan kanssa.

Tervetuloa tutustumaan yritykseemme, tulet sitten työnhakijana, asiakkaana tai yhteistyökumppanina. Tule tekemään kanssamme menestystä koko ajan kehittyvän teollisuuden tai lääketeollisuuden parissa. Tervetuloa.